De fuut is een ongeveer 48 cm grote vogel met een lang slanke hals en spitse snavel. In zomerkleed heeft de fuut een opvallende kuif en een kastanjebruine kraag. De fuut maakt een drijvend nest van waterplanten bij de oever van sloten en plassen.

Het voedsel van de fuut bestaat uit vis, insekten, schaaldieren, weekdieren, kikkers en planten.


Een set foto's van de fuut

Klik op de foto van fuut om een serie foto's te zien. Ga met de muis op de foto staan en klik op "next" of "prev".

fuut - Zouweboezem bij Meerkerk - april 2011

Laatste wijziging: 9 januari 2012

Copywrite