De tapuit is een vogel van ongeveer 14 cm groot. De tapuit heeft een grijze rug, donkere vleugels en een opvallende witte stuit. De borst van de tapuit is oranje-geel.

Het voedsel van de tapuit bestaat uit insekten en hun larven, spinnen, naaktslakjes en ander klein gedierte.



Een set foto's van de tapuit

Klik op de foto van tapuit om een serie foto's te zien. Ga met de muis op de foto staan en klik op "next" of "prev".

tapuit - Den Helder - mei 2015

Laatste wijziging: 7 december 2015

Copywrite