De wilde eend is ongeveer 58 cm. De woerd heeft een groene kop en hals met witte halsring. De borst is donkerbruin, de rug is bruingrijs, terwijl de onderzijde lichtgrijs is. Het vrouwtje is bruin met donkere vlekken. Beide hebben een blauwe vleugelspiegel. De jongen lijken op het vrouwtje.

Het voedsel van de wilde eend bestaat uit kleine visjes, slakken en wormen.


Een set foto's van de watersnip

Klik op de foto van wilde eend om een serie foto's te zien. Ga met de muis op de foto staan en klik op "next" of "prev".

wilde-eend - Warmond - mei 2010

Laatste wijziging: 13 februari 2012

Copywrite